Zmajevi uoči treninga
169

Ciprić, Gojak i Prevljak poručili: Vjerujemo u sebe i nemamo se čega plašiti

Piše: K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Gordan Ciprić, Amer Gojak i Smail Prevljak uoči drugog treninga nogometne reprezentacije BiH pričali su o očekivanjima pred kvalifikacione mečeve protiv Finske i Italije.

Pomoćnik selektora Roberta Prosinečkog, Gordan Ciprić, rekao je da će naš tim protiv Finske bez obzira na odsustvo Miralema Pjanića forsirati svoj stil. Na početku obraćanja otkrio je kakva je zdravstvena situacija među Zmajevima.

"Polako se kompletiramo, Edin Džeko i Elvis Sarić su se danas priključili ekipi, a sutra bi trebao doći Bojan Nastić koji je naknadno dobio poziv. Prvi trening je protekao dobro, Ćivić je jedini igrač koji ima lakšu povredu te će zbog toga biti pošteđen današnjeg treninga", kazao je Ciprić.

Nakon toga pomoćni trener reprezentacije BiH pričao je o Miralemu Pjaniću koji neće imati pravo nastupa protiv Finske.

"Ne treba trošiti riječi o Miralemu Pjaniću, znamo da je on jedan od naših glavnih igrača, ali među pozvanim igračima ima onih koji su dovoljno kvalitetni da nadoknade njegovo neigranje. Bez obzira na to što Miralem neće igrati, mi nećemo odustati od našeg stila igranja", kazao je Ciprić.

Medijima se nakon Ciprića obratio Amer Gojak.

"Iza mene je odlična sezona, s Dinamom sam ostvario historijski uspjeh na evropskoj sceni, postali smo prvaci Hrvatske i mogu biti zadovoljan s onim što sam pokazao. Ne mogu reći da li očekujem veću minutažu u reprezentaciji, ali ću sigurno davati maksimum na svakom treningu i selektor je taj koji donosi odluku na kraju. Neće biti lagano, svjesni smo protiv koga igramo i kakav oni kvalitet imaju, ali vjerujemo u sebe i nadamo se najboljem. Atmosfera je zaista na visokom nivou", rekao je Gojak.

Svoje mišljenje o predstojeće dvije utakmice iznio je i napadač Salzburga, Smail Prevljak.

"Presretan sam što sam opet dobio poziv i što sam danas ovdje. Ovo je veliki izazov za mene, trudit ću se da opravdam povjerenje i da se dokažem. Protiv Finske imamo dobru šansu, a Italija kao Italija, nisu kao prije deset godina i ne moramo se plašiti nečega", istakao je Prevljak.