Vraća se u HNL
54

Cipetić bio u Beču tri dana, prošao i liječnički, a onda je propao transfer

N. K.
Branimir Cipetić (Foto: EPA-EFE)
Branimir Cipetić (Foto: EPA-EFE)
Da "nikad nije gotovo dok - nije gotovo" na svojoj je koži osjetio i desni bek Lokomotive Branimir Cipetić (27), koji je bio na korak do potpisa za bečki Rapid.

Naime, Cipetić je u srijedu otputovao u Beč i sve je načelno bilo dogovoreno u vezi odštete koju je Rapid trebao isplatiti klubu s Kajzerice budući da ima ugovor još dvije godine.

Povremeni reprezentativac BiH je bio zadovoljan ponuđenim uvjetima u Rapidu pa je otišao u Beč na liječnički pregled nakon čega se očekivao potpis ugovora.

Prvi je dio obavio u srijedu, ostali su još neki pregledi, koji su bili prebačeni na petak, budući da je četvrtak, blagdan Tijelova, bio neradni dan i u Austriji. Ništa nije upućivalo da bi se moglo nešto nepredviđeno dogoditi i Cipetić je u jučer u 17:00 sati došao na posljednji pregled. A nakon uspješnog završetka liječničkih pretraga, umjesto potpisa ugovora, uslijedilo je iznenađenje.

"Sve se to malo odužilo i na kraju ništa od svega. Nismo se dogovorili oko uvjeta, bilo je nekakvih promjena", rekao je danas Cipetić za Sportske novosti.

O detaljima nije ni želio, a ni mogao govoriti, može se samo nagađati šta se zaista dogodilo, a to je da su Austrijanci na kraju ponudili manje novca nego što su obećali prilikom početka pregovora. Usput, Rapid ovoga ljeta obnavlja svlačionicu, a na prvi su trening, prije četiri dana, došla samo sedmorica igrača. Bečki klub vraća svoje bivše igrače, potvrdili su povratak iskusnog 33-godišnjeg napadača Guida Burgstallera iz St. Paulija.

Cipetić se nakon neuspješnog izleta u Beč vratio u Hrvatsku i u ponedjeljak će se priključiti pripremama Lokomotive. Do daljnjega, Cipetić ostaje na Kajzerici, konkurisat će za ekipu, u očekivanju nove, konkretnije inozemne ponude.