Bh. reprezentativac
21

Cimirot: Mislim da će Grčka igrati defanzivno, poznaju naš kvalitet

Piše: D. B.
Gojko Cimirot (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Gojko Cimirot (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaš PAOK-a i bh. reprezentativac Gojko Cimirot nalazi se na pripremama Zmajeva u Zenici za utakmicu protiv Grčke koja se u petak igra na Bilinom Polju u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U razgovoru za medije je istakao pozitivnu atmosferu u ekipi te je upozorio da naš tim ne smije nasjedati na provokacije.

"Među igračima vlada fantastična atmosfera. Povrede su loša stvar za cijeli tim, hendikep za nas, ali ima dovoljno igrača i možemo zamijeniti one koji nedostaju", izjavio je Cimirot.

On nastupa u PAOK-u u Grčkoj, a tamošnji mediji pišu o teškom izazovu koji čeka njihovu reprezentaciju.

"Oni očekuju tešku utakmicu, poznaju naš kvalitet i hvale nas. Jasno im je da neće biti nimalo lako", rekao je bh. reprezentativac.

Respekt prema Grcima nije krio.

"Veoma su kvalitetni, pokazali su to remijem protiv Belgije na gostovanju. Vezni red je dobar, a napad je opasan. Smatram da će igrati defanzivno u Zenici", kazao je Cimirot.

On ima želju da zaigra protiv Grčke u petak.

"Odluka je na selektoru. Svaki igrač želi da igra, pa tako i ja. Ako zaigram, dat ću sve od sebe", istakao je nekadašnji nogometaš FK Sarajevo.

Saigrače je upozorio da ne nasjedaju na provokacije.

"Trebamo voditi računa o kratonima, bilo je provokacija u Grčkoj. Moramo se i psihički spremiti za ovaj meč", završio je Cimirot.