Kvalifikacije za SP
11

Cimirot i Mihojević pred meč s Finskom: Kvalitetniji smo i očekujemo pozitivan rezultat

H. H.
Mihojević vjeruje da ćemo otvoriti ovaj kvalifikacioni ciklus na najbolji način (Foto: NS BiH)
Mihojević vjeruje da ćemo otvoriti ovaj kvalifikacioni ciklus na najbolji način (Foto: NS BiH)
Nogometna reprezentacije nastavila je s okupljanjem u Helsinkiju uoči predstojeće utakmice kvalifikacija za SP protiv Finske, a Zmajevima su se priključili Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i Amar Rahmanović.

Kako je najavljeno, izabranici Ivayla Peteva će odraditi prvi trening u 20 sati, a vezista Gojko Cimirot smatra da smo kvalitetniji od domaće selekcije.

"Iako imamo samo dva dana da se spremimo za meč, nadam se da ćemo ih iskoristiti najbolje što možemo. Vidjećemo kroz video analize na koji način oni igraju, kako nas ništa ne bi iznenadilo. Smatram da smo kvalitetniji tim od Finske, ali na terenu moramo dati sve od sebe kako bismo to potvrdili. Očekujem pozitivan rezultat", kazao je Cimirot za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Defanzivac Marko Mihojević je također optimističan uoči susreta sa Finskom.

"Važno je da se što bolje da se pripremimo za meč. Ranije smo igrali sa njima i to je kvalitetna ekipa. To potvrđuje i njihov plasman na Evropsko prvenstvo. Moramo biti fokusirani i na visini zadatka kako bismo došli do željenog rezultata. Optimista sam i vjerujem da ćemo otvoriti ovaj kvalifikacioni ciklus na najbolji način", izjavio je Mihojević.

Podsjetimo, naša reprezentacija će ovaj ciklus započeti gostujućom utakmicom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Finske koja se igra 24. marta u Helsinkiju.

Nakon toga slijedi prijateljski meč s Kostarikom 27. marta u Zenici te još jedan kvalifikacijski susret s Francuskom 31. marta u Sarajevu.