Evropska liga
16

Cimirot i društvo srušili favorizovani Eintracht, Begović branio u porazu od APOEL-a

N. K.
Cimirot na meču protiv Eintrachta (Foto: AFP)
Cimirot na meču protiv Eintrachta (Foto: AFP)
Nogometaši APOEL-a pobijedili su u Nicosiji u okviru 4. kola grupne faze Evropske lige ekipu Qarabaga rezultatom 2:1 i tako se vratili u igru za plasman u nokaut fazu drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja.

Odlično je krenulo po Qarabag budući da je Medvedev već u desetoj minuti doveo goste u vodstvo, a do odlaska na odmor najviše se igralo na sredini terena uz nešto opasnije napade APOEL-a.

Vrlo brzo nakon što je krenulo drugo poluvrijeme domaći su izjednačili preko Lucasa, a iako su gosti imali više od igre, silne promašaje kaznio je Ioannou dvije minute prije kraja meča za konačnih 2:1. Bh. golman Asmir Begović branio je za gostujuću ekipu. Kod primljenih pogodaka ništa više nije mogao učiniti, a vrijedi istaći da je pred kraj meča dobio žuti karton.

APOEL i Qarabag sada dijele drugo mjesto iza lidera Seville, koja se već plasirala u nokaut fazu.

Begović dva puta savladan na Kipru
Begović dva puta savladan na Kipru

Standard je u Liegeu rezultatom 2:1 savladao favorizovani Eintracht. Nakon prvog poluvremena, koje je bilo za zaborav, domaći su poveli u 56. minuti golom Vanheusdena. Eintracht je uspio izjednačiti u 65. minuti, ali je Lestienne u 94. minuti pogodio za konačnih 2:1. Svih 90 minuta za pobjedničku ekipu odigrao je reprezentativac BiH Gojko Cimirot. Kao i Begović, i on je dobio žuti karton.

Standard i Eintracht dijele drugo mjesto grupe F iza lidera Arsenala, koji ima četiri boda više od ova dva kluba.