Izjava nakon meča
40

Cimirot: Bilo je situacija u kojima smo loše stajali na terenu i to moramo analizirati

K. H.
Veznjak reprezentacije BiH Gojko Cimirot nakon utakmice je rekao da naš tim mora dobro analizirati šta se pogrešno desilo u meču protiv Italije koji je naš tim izgubio rezultatom 3:0.

Italija je večeras bila puno bolji protivnik od Zmajeva, iako je ruku na srce naš tim imao veliki broj opasnih napada, no to protiv velikana kao što su Azzurri nije bilo dovoljno i na kraju smo upisali ubjedljiv poraz.

Cimirot je nakon meča rekao da su naši igrači u pojedinim trenucima dobro stajali na terenu, ali da je bilo i onih u kojima nije bilo tako.

"Mislim da protiv Lihtenštajna moramo odigrati najbolje moguće što možemo, a onda da se spremimo za baraž i da pokušamo se plasirati u baraž. Moje nije da pričam o tome kako smo stajali na terenu, u nekim situacijama smo stajali dobro, u nekim nismo, analizirat ćemo svi zajedno utakmicu i donijeti konačnu odluku", kazao je Cimirot.

Meč protiv Lihtenštajna se igra za tri dana, a nakon toga nas očekuje utakmica baraža u martu na domaćem terenu i poslije toga eventualno finale.