Carlo Ancelotti
0

"Cijela Italija navijat će za Chelsea!"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Uoči prve utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka između Intera i Chelseaja u Milanu, italijanski trener londonskog sastava Carlo Ancelotti ponudio je zanimljivo uvjerenje.

"U dvoboju na San Siru, cijela Italija navijat će za Chelsea. Jasno, osim navijača Intera", izjavio je Ancelotti za Il Giornale, čime je, jasno, barem malo ''bocnuo'' svog rivala, portugalskog trenera Intera Josea Mourinha, koji kod italijanskih novinara zbog svog ponašanja i odnosa prema ''sedmoj sili'' nije baš na dobrom glasu, kako kod novinara, tako i kod navijača, a najviše zbog svojih komentara o rivalima i vodstvu natjecanja u Seriji A.

Mourinho i Ancelotti također nisu prijatelji, blago rečeno. Rivalitet se razvio prošle sezone, u kojoj je Mourinho odrađivao svoju prvu sezonu u Interu, a Ancelotti zadnju u Milanu prije odlaska u Chelsea, klub kojeg je Portugalac vodio do septembra 2007. godine.

Ancelotti se osvrnuo i na Mourinhovu nedavnu izjavu o njegovim nasljednicima ''koji nisu gotovo ništa osvojili u klubu sa Stamford Bridgea'', sugerirajući da bi Chelsea rezultatski bolje prošao da je njega zadržao na klupi.

"Istina je da Chelsea ništa nije osvojio nakon odlaska Mourinha, izuzev Guusa Hiddinka koji ih je vodio do naslova u FA Cupu. Ali, nije baš niti Avram Grant loše radio svoj posao, vrlo malo je nedostajalo da Chelsea s njime na čelu osvoji Ligu prvaka", zaključio je Ancelotti.