Premiership
19

Choupo-Moting spriječio slavlje Manchester Uniteda u Stokeu

Piše: N. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Stokea i Manchester Uniteda podijelili su bodove na Bet365 stadionu u okviru 4. kola Premiershipa odigravši neriješeno 2:2.

Posljednjih godina Crveni đavoli su se znali loše provesti na gostovanju kod Stokea, ali ovu sezonu su otvorili s tri pobjede i gol razlikom 10:0 pa se nisu plašili uoči ovog meča. Ipak, Stoke je pokazao da se tradicija nikad ne smije otpisati.

Domaći su u vodstvo stigli dvije minute prije odlaska na odmor kada je Choupo-Moting pogodio nakon odličnog centaršuta Dioufa.

Samo tri minute kasnije Rashford je izjednačio, iako se gol mogao pripisati i Pogbi, koji je dobro udario loptu glavom nakon centaršuta iz kornera.

Lukaku je u 57. minuti propustio veliku šansu kada je Butland sjajno intervenisao, ali golmanu Stoke nije bilo spasa već u narednom napadu nakon što je belgijski napadač pogodio za preokret.

Slično kao u prvom poluvremenu, ubrzo je uslijedilo izjednačenje. Shaqiri je poslao ubojit centaršut iz kornera, a večeras sjajni Choupo-Moting je dobro skočio i postavio konačnih 2:2.

Imao je Lukaku još jednu dobru priliku da ponovo dovede goste u vodstvo, ali je bio neprecizan iz dobre situacije.

Manchester United je uprkos tome što je ostao bez pobjede ostao na liderskoj poziciji Premiershipa, dok se Stoke probio na deseto mjesto.