Bivši saigrači
9

Choupo-Moting otkrio: Kolašinac je emotivan, plakao je i bio veoma razočaran

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bh. nogometaš Sead Kolašinac oduševio je sve navijače Arsenala od kada je početkom ljetnog prijelaznog roka iz njemačkog Schalkea pojačao klub, a simpatizeri londonskog kluba najviše su oduševljeni činjenicom da je on došao kao slobodan nogometaš.

Mnogi mediji iz Engleske smatraju da je Sead Kolašinac jedno od najboljih pojačanja koje je Arsene Wenger doveo posljednjih godina, a riječi hvale za "bh. tenka" imao je i njegov bivši saigrač Eric Choupo-Moting.

"On je fantastičan, bosanska zvijer. Poseban je i veoma emotivan dečko, a kada posljednji put nismo slavili protiv Ajaxa, počeo je plakati zato što je bio razočaran", rekao je trenutni nogometaš Stokea o Kolašincu.

Nakon toga, istakao je kako je njihova ekipa tada zaslužila plasman u polufinale Evropske lige koju je kasnije osvojio Manchester United pobjedom upravo protiv Ajaxa u finalu.

"U tom susretu, igrao je sjajnu, sjajnu utakmicu. Zaslužili smo da idemo u sljedeću rundu, ali smo ispali nesretno. To nije fer", rekao je Choupo-Moting.

Sead Kolašinac i Choupo-Moting igrali su jedan protiv drugog u utakmici 2. kola Premiershipa u kojem je Stoke na svom stadionu bio bolji od Topnika minimlanim rezultatom 1:0.