Kup Njemačke
26

Choupo-Moting briljirao na debiju u Bayernu protiv kluba koji je "bolji od Barcelone"

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bayerna plasirala se u 2. kolo njemačkog DFB kupa pobjedom protiv petoligaša Durena rezultatom 3:0, a predsjednik ovog kluba sretan je što je njegov tim primio manje od osam pogodaka.

Bayern je u vodstvo stigao u 24. minuti. Sarr je ubacio loptu s desne strane, na pravom mjestu bio je Choupo-Moting koji bez većih problema postiže gol za 1:0.

Nakon 12 minuta Bayern je postigao i drugi gol. Choupo-Moting je srušen u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator kaznenog udarca bio je Thomas Muller.

Konačnih 3:0 postavio je, na kraju će se ispostaviti, igrač utakmice - Choupo-Moting, lijepim pogotkom s nekih 20-ak metara.

Treba reći da je Bayern u ovom susretu igrao bez nekoliko standardnih prvotimaca, a trener Hansi Flick odmarao je glavne zvijezde poput Neuera, Kimmicha, Goretzke, Gnabryja, Sanea i Comana, dok su priliku dobili novi igrač poput Sarra, Rocha i Douglasa Coste.

Susret se igrao na stadionu Alianz Arena jer se Deren, tim iz pokrajine Westfalije, odrekao domaćinstva ovog meča, a nakon što je bilo jasno da se susreti Kupa igraju bez prisustva publike.

Predsjednik ovog kluba Wolfgang Spelthahn, kako pišu njemački mediji, uoči utakmice je rekao da će biti zadovoljan ukoliko Deren primi manje od osam pogodaka, što bi trebalo dokazati da su "bolji od Barcelone", s obzirom na to da su Bavarci u četvrtfinalu Lige prvaka doslovno pomeli katalonskog giganta u Lisabonu.