Kritike selektoru Argentine
0

Chilavert: 'Maradona nije dorastao svom poslu'

Totalsport
Jose Luis Chilavert
Jose Luis Chilavert
Jose Luis Chilavert, argentinski golman koji je branio za nogometnu reprezentaciju Paragvaja, kritizirao je Diega Maradonu nakon sramotnog poraza “gauča” kod Bolivijaca (6-1).

Katastrofa u La Pazu, u dvoboju 12. kola južnoameričkih kvalifikacija za SP, bio je prvi poraz u selektorskom mandatu nekad najboljeg nogometaša svijeta.

"Mislim da je mjesto selektora nacionalnog sastava Argentine prevelika odgovornost za Maradonu", rekao je Chilavert, nekad ponajbolji golman na svijetu, za paragvajsku TV stanicu Unicanal.

"Težak je to posao za nekoga ko je živio s drogom i dolazio toliko puta u blizinu smrti. Nepostojanost je nešto će ga stalno pratiti i to je njegov veliki hendikep. Mora taj problem probati riješiti vrlo brzo."

"Ne možete uspjeti samo na temelju reputacije. Trebate jako puno raditi uz to. To što viče uz aut-liniju i poziva se na vlastitu karizmu ne znači da je sposoban voditi grupu ljudi", zaključio je golman koji je redovno zabijao golove iz slobodnjaka i penala.

Maradona je u trenerskoj karijeri prije selektorskog posla skupio tek nekoliko mjeseci iskustva na klupi niželigaškog Mandiyu de Corrientesa i prvoligaškog Racinga. Oba su kluba argentinska.