Nema penala u Italiji
14

Chievo u polufinalu doigravanja za Seriju A iako je nakon 120 minuta bilo 1:1

K. H.
Ekipa Chieva plasirala se u polufinale doigravanja za Seriju A nakon remija protiv Empolija rezultatom rezultatom 1:1 i to ne nakon boljeg izvođenja penala, nego zbog boljeg položaja na tabeli.

Ovaj susret mogao je i ranije biti odlučen, odnosno u regularnih 90 minuta, na obje ekipe propustile su priliku da s bijele tačke postignu pogodak. Prvo je Đorđević u 56. minuti promašio penal, da bi isto to uradio Ciciretti u 87. minuti.

U produžecima je Chievo stigao u vodstvo golom Garritana, Empoli je promašio još jedan penal preko La Mantije, no Tutino je u 110. minuti poravnao na 1:1.

Kada je sudija u 120. minuti svirao kraj, bilo je jasno da se penali neće izvoditi i da je Chievo taj koji se plasirao u polufinale doigravanja za plasman u Seriju A jer je sezonu završio na boljoj poziciji na tabeli, što se u ovom slučaju gleda i vrednuje više od izvođenja penala.

Chievo je takmičenje u Seriji B završio na šestom mjestu sa 56 osvojenih bodova, dva više od Empolija koji je završio na sedmoj poziciji. Plasman u Seriju A već su osigurali Benevento i Crotone.