Nogomet
3

Chievo i Genoa odigrali bez golova, Udinese za 120. rođendan savladao Bolognu

Piše: E. I.
Chievo - Genoa (Foto: EPA)
Odigrane su dvije preostale utakmice 15. kola Serie A. Chievo i Genoa odigrali su 0:0, a Udinesea je savladao Bolognu 1:0.

Chievo je dominirao na svom terenu protiv Genoe. Domaći su stvarali šanse u prvom poluvremenu. Igrala se 33. minuta kada je Meggiorini isprobao svoj šut, ali lopta odlazi preko gola.

U 36. minuti dosuđen je jedanaesterac za domaće. Izveo ga je Birsa koji je šutirao preko gola. Prvih 45 minuta okončano je bez golova.

U nastavku su ofanzivniji bili gosti. Najbolju priliku propustio je Nikola Ninković u 72. minuti kada je pogodio stativu. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao.

Chievo nakon 15 kola zauzima 13. mjesto sa 19 osvojenih bodva, dok je Genoa jedanaesta sa bodom više.

U drugoj utakmici Udinese je slavio 120. rođendan kluba. Izabranici Luigija Delnerija pokušavali su od prvog sudijskog zvižduka postići pogodak. Tako je Zapata u 24. minuti dobro šutirao,ali je golman gostiju bio siguran. Isti igrač je u 33. minuti snažno pucao, a lopta odlazi pored gola. Prvo poluvrijeme je završeno bez golova.

I u nastavku su domaći tražili put do gola Bologne. Od 68. minute, kada je isključen Pulgar, imali su i igrača više. Stipe Perica je imao dobru šansu u 79. minuti, ali nije pogodio mrežu Bologne.

U 84. minuti Zapata nije uspio savladati golmana gostiju. I kada su svi mislili da će rođendan proslaviti remijem Danilo je u posljednjim trenucima pogodio za 1:0 za veliko slavlje navijača koji su slavili veliki jubilej.

Udinese sada ima 18 bodova i nalazi se na četrnaestom mjestu, dok je Bologna šesnaesta sa 16 osvojenih bodova.