Iskusni defanzivac
31

Chiellini se oprostio od reprezentacije Italije: Vrijeme je za promjene i novu eru

Klix.ba
Giorgio Chiellini (Foto: EPA-EFE)
Giorgio Chiellini (Foto: EPA-EFE)
Iskusni talijanski nogometaš Giorgio Chiellini (33) je potvrdio da je utakmica protiv Švedske u baražu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji bila posljednja za njega u dresu reprezentacije Italije.

Švedska je u prvoj utakmici kao domaćin pobijedila Italiju 1:0, a u uzvratu je bilo 0:0 pa su Azzurri nakon 60 godina ostali bez Mundijala. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Talijani su bili u nevjerici, a mnogi su i plakali.

"Na kraju svega, ovo smo zaslužili. Nisam neko ko krivi sreću ili sudiju, čestitamo Švedskoj. Dali smo sve od sebe, no, u ovom trenutku to očigledno nije dovoljno. Oni su više zaslužili da odu na SP nego mi", izjavio je Chiellini.

Reprezentacija Italije je tokom sinoćnje utakmice imala veliku podršku navijača na San Siru.

"Moramo nastaviti na temelju ljubavi koju su nam navijači pokazali u Milanu, ali je to učinila i cijela nacija. Ponosni smo na sve oko nas, ali i razočarani jer nismo napravili rezultat. Imamo mnogo mladih igrača kojima će trebati ova ljubav i podrška. Dug put je pred nama, a nakon ovakvog pada, jasno je da nas čeka mnogo posla. U proteklih nekoliko godina smo tražili ljubav i podršku za reprezentaciju, a Italija će sada krenuti ispočetka s Marcom Verrattijem i drugim momcima rođenim devedesetih, koji će biti zreli za Evropsko prvenstvo", rekao je iskusni defanzivac Juventusa.

Chiellini više neće igrati za reprezentaciju.

"Siguran sam da se reprezentacija može graditi na onome što smo vidjeli večeras. Italija nije propustila SP u posljednjih 60 godina, tako da je vrijeme za promjene. Nogomet pripada svima i svi želimo započeti novu eru", završio je Chiellini.