Otkrio u autobiografiji
6

Chiellini se divi Suarezu zbog "ugriza": Malo nestašluka i zlobe nije problem

K. H.
Italijanski nogometaš i kapiten Juventusa Giorgio Chiellini otkrio je u svojoj autobiografiji da ima izuzetno visoko mišljenje o napadaču Barcelone Luisu Suarezu te da se divi njegovim nestašlucima na terenu, uključujući i njihov incident iz 2014. godine kada ga Urugvajac ugrizao za rame.

Chiellini je svojom autobiografijom otkrio mnogo zanimljivih stvari, a danas se u medijima objavio i dio vezan za sukob sa Luisom Suarezom 2014. godine kada ga je ovaj Urugvajac ugrizao za rame.

"Istina je, divim se njegovim nestašlucima na terenu, a bez njih bi Suarez bio samo prosječan nogometaš. Što se tiče utakmice na Svjetskom prvenstvu, nije se tu ništa čudno dešavalo, većinu vremena sam čuvao Edinsona Cavanija koji je komplikovan igrač za markiranje i igrali smo bez previše 'pardona'. Iznenada sam shvatio da me neko ujeo za rame, desilo se i to je to, to je dio taktike borbe prsa u prsa i da budem iskren, to je i moja taktika", opisao je ovaj Italijan.

Nakon toga, on je napisao da su nestašluk i zloba dio igre i da on taj segment ne bi nazvao varanjem, već nadmudrivanjem.

"Suarez i ja smo slični i ja volim igrati protiv napadača kao što je on. Zvao sam ga nekoliko dana nakon utakmice i on nije osjećao potrebu da mi se izvini. Moram reći da sam i ja na terenu ku*vin sin i iskreno, ponosan sam na to. Malo nestašluka i zlobe nije problem, to je dio igre i ne bih to nazvao varanjem, već razlogom da moraš biti inteligentan kako bi nadmudrio svog rivala", napisao je italijanski igrač.

Defanzivac italijanske reprezentacije stao je u odbranu Luisa Suareza nakon teške kazne koju mu je odredila Svjetska nogometna federacija (FIFA), a podsjećamo, on je kažnjen četveromjesečnom zabranom igranja za svoj klub i devet utakmica kazne igranja za reprezentaciju Urugvaja.