Oduševio saigrače
80

Chiellini: Ronaldo uvijek dođe prvi na trening, gura sve ostale i igrat će do 40. godine

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Defanzivac Juventusa Giorgio Chiellini oduševljen je radnom etikom Cristiana Ronalda koji je tokom ljetnog prijelaznog roka iz Real Madrida prešao u redove Stare dame.

Ronaldo je već na početku karijere u Juventusu pokazao da će biti veliko pojačanje za Staru damu i da broj godina (33) još uvijek ne pravi nijedan problem u samoj igri.

Za samo tri mjeseca Ronaldo je postao jedan od lidera Juventusa, a poštovanje saigrača zaslužio je konstantnim radom na treninzima i napornim radom svakog dana. Chiellini je rekao da je Ronaldo pametan momak te kako bi mogao igrati do svoje 40. godine.

"Siguran sam da Ronaldo može igrati i u 40. godini, za razliku od mene. On još dugo može praviti razliku na vrhunskom nivou, uvijek dolazi prvi na trening i gura sve ostale da rade podjednako naporno kao što to on radi. Izuzetno je pametan momak, kada je došao kod nas htio je što prije da se prilagodi novim uslovima u drugoj ligi", kazao je Chiellini.

Ronaldo je potpisao ugovor s Juventusom do 2022. godine, a tada bi trebao napuniti 37 godina. Prema nekim izvještajima, Ronaldo će tada otići u SAD gdje će završiti karijeru.