Prvaci Evrope
6

Chiellini očekuje da njegov kolega iz reprezentacije osvoji Zlatnu loptu

D. P.
Chiellini i Jorginho zajedno su stigli na tron Evrope s Italijom (Foto: EPA-EFE)
Chiellini i Jorginho zajedno su stigli na tron Evrope s Italijom (Foto: EPA-EFE)
Legenda Italije i Juventusa Giorgio Chiellini smatra da njegov saigrač iz reprezentacije Jorginho Frello zaslužuje Zlatnu loptu.

Mišljenja o ovogodišnjem izdanju Zlatne lopte su podijeljena, ali je veliki broj onih koji tvrde da bi ona mogla otići u ruke Jorginha.

Veznjak Chelseaja i Italije osvojio je u istoj godini Ligu prvaka i Evropsko prvenstvo, tako da će biti u užoj konkurenciji. U razgovoru za Daily Mail Chiellini je poručio da Jorginho zaslužuje najprestižniju nagradu.

"Nadam se da će osvojiti Zlatnu loptu. Veliki smo prijatelji tako da bi osjećao kao da je nagrada moja. Bio je uključen u pobjede i emocije koje će zauvijek ostati u sjećanju", rekao je Chiellini.

Iskusni stoper tvrdi da ni sam nije vjerovao u nogometne kvalitete Jorginha.

"Uvijek sam mislio da je dobar nogometaš, ali kada sam vidio šta zna na prvoj trening sesiji, shvatio sam koliko je dobar i da je vrhunski igrač. Tehnički je veoma kvalitetan, ali najveću razliku predstavlja njegova glava. Mnogi su govorili da može igrati samo kod trenera Sarrija, ali gdje god je bio, igrao je u prvoj postavi. Zaista vjerujem kako može osvojiti Zlatnu loptu", dodao je Italijan.