Nogomet
2

Chiellini: Nećemo se braniti protiv Španaca

Totalsport
Giorgio Chiellini (Foto: AFP)
Giorgio Chiellini (Foto: AFP)
Giorgio Chiellini najčvršći je odbrambeni stup Italije za skorašnje Evropsko prvenstvo. Na startu Eura će prvi test za Talijane biti najteži mogući meč - susret protiv Španaca, aktuelnih svjetskih i evropskih prvaka.

Uprkos tome što je suparnik na suprotnoj strani izuzetno zahtjevan, Chiellini niti razmišlja o negativnom rezultatu, niti najavljuje odbrambeni stav svoje ekipe.

"Nećemo se braniti. Koliko god vama to čudno zvučalo, nama nije u krvi da se branimo na terenu", rekao je igrač koji je na kraju klupske sezone liječio povredu prepona, te je trenutno posve spreman za igru.

"Gledali smo Španiju u nekim pripremnim utakmicama za Euro i shvatili smo, makar su imali dosta novih igrača, da niti oni nisu ništa slabiji od svih nogometaša koji su zadnjih godina donijeli toj ekipi toliko uspjeha. Nema izbora, Španija je strašno jaka ekipa, ali mi ih se ne bojimo. Nećemo se zbiti u odbrani, već ćemo tražiti duel. Napast ćemo i pokušati ostvariti dobar start na prvenstvu."

Preostala dva suparnika Chiellinija i društva u skupini su još Hrvatska i Irska.

  • Turnir je kratak i svaki je bod bitan. Nema odstupanja niti minute. Izbornik nas sjajno vodi i spremni smo na pravi rezultat.