Nogomet
53

Chiellini: Kazna Suarezu je pretjerana

Totalsport
Giorgio Chiellini (Foto: EPA)
Giorgio Chiellini (Foto: EPA)
Stoper talijanske reprezentacije Giorgio Chiellini stao je u odbranu Luisa Suareza nakon teške kazne koju mu je odredila Svjetska nogometna federacija (FIFA).

Suarez je ugrizao Chiellinija za rame tokom odlučujuće utakmice za plasman u osminu finala između Italije i Urugvaja. Istu je Urugvaj dobio 1-0, a Suarez je izbjegao kaznu, ali ga je ona sustigla naknadno.

"Sada u meni nema osjećaja radosti, osvete ili ljutnje spram Suareza zbog incidenta koji se dogodio i to je gotovo. Ostaje samo ljutnja i razočaranje zbog utakmice. U ovom trenutku su moje misli s Luisom i njegovom porodicom jer ih čeka jako težak period. Uvijek sam smatrao da su službene kazne neupitne, ali s druge strame, vjerujem da je Suarez kažnjen prestrogo. Iskreno se nadam da će mu biti dozvoljeno barem da ostane blizu svojih suigrača u tim utakmicama, jer takva kazna zaista otuđuje igrača", poručio je Chiellini putem svoje web-stranice.

Suarez je zaradio četveromjesečnu zabranu igranja za svoj klub Liverpool, a nema pravo nastupa niti u sljedećih devet utakmica za urugvajsku reprezentaciju.