Ekipa platila ceh
20

Chiellini: Bilo bi bolje da je Ronaldo ranije otišao, osjetio sam njegove namjere

H. H.
Ronaldo je u Juventusu proveo tri sezone prije nego se vratio u Manchester United (Foto: EPA-EFE)
Ronaldo je u Juventusu proveo tri sezone prije nego se vratio u Manchester United (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš Juventusa i kapiten torinske Stare dame Giorgio Chiellini govorio je odlasku Cristiana Ronalda iz redova najvećeg italijanskog kluba, istaknuvši da bi bolje bilo da je Portugalac ranije napustio ekipu, a ne u posljednjim danima prijelaznog roka.

Chiellini se u razgovoru za Dazn dotakao poteškoća kroz koje je tim prošao nakon što je Ronaldo otišao pomalo naprasno, a što ih je koštalo slabijeg početka sezone.

"Otišao je 28. augsta, sigurno bi nam bilo bolje da nas je napustio ranije kako bi se što bolje spremili. To je nešto što smo platili gubitkom bodova u prvim utakmicama. Bolje bi bilo da se njegov odlazak desio 1. augusta, jer bismo imali vremena da se organizujemo i ne bismo razmišljali samo o tome, te bi u prvenstvo ušli spremniji", kazao je iskusni stoper, koji je još tokom ljeta predosjećao da Ronaldo želi ići.

"Osjetio sam da bi mogao otići na ljeto, došao je do tačke u kojoj su Cristianu trebali novi izazovi i ekipa koja bi igrala za njega. Bio je uvijek dodatna vrijednost ekipi i igrač odluke, ali bilo je vrijeme da se raziđemo. Juventus je trenutno u fazi pomlađivanja tima, jasno je da bi nam pomogao da je ostao, ali odlučio se za tim koji je više razmišljao o sadašnjosti, a malo manje o budućnosti", izjavio je Chiellini.

Juventus nakon osam odigranih kola u Seriji A ima čak deset bodova manje od lidera Napolija, ali igra sve bolje. Vezali su šest uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, a u narednom kolu u najvećem italijanskom derbiju gostovat će Interu.