Povratak u Englesku
0

Chicharito novi igrač West Ham Uniteda

Klix.ba
Chicharito
Chicharito
Meksički reprezentativac Javier Hernandez Chicharito zvanično je postao novi igrač engleskog premijerligaša West Ham Uniteda.

Nakon što su Bayer Leverkusen i West Ham dogovorili transfer vrijedan 16 miliona funti, Chicharito je potpisao ugovor s Čekićarima te se tako vratio u Englesku, gdje je nastupao za Manchester United.

Meksikanac je potpisao trogodišnji ugovor s engleskim premijerligašem te će se priključiti novim saigračima koje predvodi hrvatski nogometni stručnjak Slaven Bilić.

"Veoma sam sretan zbog dolaska u West Ham. Za mene je Premierliga najbolja liga na svijetu. Kada se ukazala prilika, očajno sam je želio iskoristiti. Odluka nije bila teška, jer je West Ham klub s bogatom historijom i s visokim ambicijama. Vidjeli ste tokom ljeta koji su igrači stigli ovdje. Proveo sam tri fantastične godine u Španiji i Njemačkoj, no, Engleska je ipak prvo poglavlje u mojoj karijeri, tako da sam veoma sretan zbog povratka. Jedva čekam početak nove sezone, kako bih pomogao klubu u ostvarenju ciljeva", izjavio je Chicharito.