Nogomet
0

Chelsea želi trenera Ajaxa

FENA
Prema pisanju holandskih i engleskih listova vodstvo engleskog nogometnog premierligaša Chelsea želi angažirati trenera Ajaxa, Henka ten Catea za novog sportskog direktora.

Vijest o zanimanju "Bluesa" za 52-godišnjeg Holanđanina objavio je magazin Voetbal International, te nekoliko internetskih portala. Navodno je tehnički direktor Chelsea Frank Arnesen već razgovarao s Ten Cateom, a drugi krug pregovora je odgođen zbog Ajaxova susreta protiv zagrebačkog Dinama.

Premda se prvobitno pojavila informacija kako bi Ten Cate trebao naslijediti Avrama Granta na klupi londonskog kluba, bivši izraelski selektor ostaje do daljnjeg voditi momčad, dok bi Holanđanin postao sportski direktor.

"Grant je naš novi menadžer i nema govora o njegovom odlasku," poručili su iz redova Chelsea. Nakon neuvjerljivog starta, Grant je u Valenciji sjajno posložio igru i taktiku i engleska momčad je u jednoj od svojih najboljih partija ove sezone pobijedila "Šišmiše" 2:1.

"Momci su bili sjajni. Svaki igrač je sasvim ispunio što se od njega tražilo i rezultat svega je naša pobjeda. Bio je ovo vrlo težak ispit kojeg smo položili s odličnim," kazao je Grant nakon slavlja na Mestalli.