Već sarađivao s Ancelottijem
0

Chelsea vodi u utrci za Kakom

Totalsport
Kaka
Kaka
Sve se izglednijim čini da će januarski prelazni rok udaljiti brazilskog playmakera Kaku iz nogometne ekipe madridskog Reala. Pritom se najčešće spominje odlazak u Chelsea.

U ljeto prošle godine "kraljevski klub" je za bivšeg najboljeg nogometaša svijeta Milanu platio 68,5 miliona eura kako bi ga doveo na Santiago Bernabeu. Razočaravajuća i povredama protkana sezona udaljila je Kaku iz kombinacija za slaganje ekipe, a oporavak onemogućio i da novi trener Reala, Jose Mourinho, spozna za šta je sposoban i koliko može.

Poznato je da su u Milanu spremni reagirati na priliku da ga vrate, a u svojim bi ga redovima želio vidjeti i gradski im rival Inter, međutim, čini se da trenutno u toj utrci vodi londonski Chelsea menadžera Carla Ancelottija. Upravo igrajući za njega u Milanu Kaka je 2007. i proglašen najboljim na svijetu.

Engleski i španski mediji spominju mogućnost da Kaka u januaru u London stigne na posudbu, a što će se kasnije, i na koji način, rasplesti vezano uz transfer o kojem je riječ ovisit će o njegovim igrama kao i cijeni koju će Real izvjesiti.