Nakon Realovog miga
0

Chelsea vezuje Ivanovića novim ugovorom

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Izgleda da je mig Real Madrida bio dovoljan da u Chelseaju shvate koliko im je bitan 25-godišnji obrambeni igrač Branislav Ivanović, srpski nogometni reprezentativac.

Prije nekoliko dana je španska Marca pisala o želji Real Madrida da angažira Ivanovića, ponajprije zbog aktuelne povrede koju je zadobio Realov standardni odbrambeni igrač, Portugalac Pepe, a kojeg neće na terenu biti do kraja ove sezone.

Chelsea je vrlo brzo spustio rampu na mogući odlazak Ivanovića, koji do juna 2011. godine ima aktuelan ugovor s trenutno vodećim klubom Premiershipa. Naime, nakon saznanja o Realovom interesu klub je odlučio ubrzano dogovoriti nastavak saradnje s Ivanovićem, a težnja je produživanje vjernosti na dodatne četiri godine. I igrač ima namjeru ostati.

"Premiership je najbolja liga na svijetu, s najjačim klubovima, a Chelsea je u samom njenom vrhu, ako ne i na samom vrhu. Zaista nemam želje napustiti takvo okruženje ", rekao je Ivanović.

Ivanović je u januaru 2007. godine u Chelsea došao iz moskovskog Lokomotiva u transferu, ukupno vrijednom, 9.7 miliona engleskih funti. 

Engleski mediji nisu navodili o kakvim se ciframa radi u novom njihovom ugovoru.