Kreću za 4 dana
0

Chelsea u haosu: Pochettino ne zna koga vodi na pripreme nakon odlaska 25 igrača

N. K.
Pochettino u velikim problemima (Foto: The Sun)
Pochettino u velikim problemima (Foto: The Sun)
Chelsea u ponedjeljak leti u Sjedinjene Američke Države gdje će početi nova era pod vodstvom Mauricija Pochettina. Međutim, samo četiri dana do polaska na ljetnu turneju još nema službenog spiska putnika u avionu i to dovoljno govori o stanju u ekipi.
Tim koji će u srijedu izaći na prvu utakmicu protiv trećeligaša Wrexhama u North Carolini bit će neprepoznatljiv od onog koji je završio sezonu kod kuće protiv Newcastlea prije sedam sedmica.

Naime, čak osmorica iz zapisnika utakmice koja je odigrana 28. maja je već napustilo klub.

Kapiten Cesar Azpilicueta, strijelac u finalu Lige prvaka Kai Havertz, Ruben Loftus-Cheek, Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly, Mateo Kovačić, Christian Pulišić i Joao Felix sada su samo sjećanja, baš kao i Mason Mount.

Nakon što je Pulišić dovršio svoj 25 miliona eura vrijedan prelazak u Milan, Chelsea je ukupno zaradio 220 miliona eura od prodaje te uštedio 100 miliona eura na platama.

Ne treba zaboraviti da je i N'Golo Kante također otišao u Saudijsku Arabiju poslije isteka ugovora. Postoje i drugi igrači na Stamford Bridgea koji čekaju nove klubove.

Romelu Lukaku, Hakim Ziyech, Pierre-Emerick Aubameyang, Callum Hudson-Odoi i Malang Sarr očito su višak u Chelseaju.

Veznjaka Conora Gallaghera želi Tottenham, dok je već odbio transfer u Everton. Međutim, ako se ne sklopi dogovor s Moisesom Caicedom, on bi mogao ostati. Računajući i neke mlađe igrače, Chelsea je tako ostao bez 25 igrača.

Poseban problem Pochettinu bit će sredina terena jer na raspolaganju ima samo Enza Fernandeza, Gallaghera i mladog Carneyja Chukwuemeka koji je samo četiri puta igrao u Premieshipu.

Čak i s novim trenerom i praktički novom ekipom još uvijek postoje neke stare vrijednosti na Stamford Bridgeu koje prevladavaju, stvarajući dodatni pritisak na Pocha dok se pokušava ustaliti tokom vrtloga ulazećih i izlazećih transfera.