Daily Mail
4

Chelsea Tottenhamu otima Oscara

Totalsport
Oscar dos Santos Emboaba Junior (Foto: AFP)
Oscar dos Santos Emboaba Junior (Foto: AFP)
Oscar dos Santos Emboaba Junior, 20-godišnji veznjak Internacionala iz Porto Alegrea, izgledno je novo pojačanje evropskog prvaka Chelseaja, piše Daily Mail.

Jednog od najtalentiranijih mladih nogometaša na svijetu Chelsea je, kako navodi Daily Mail, preoteo pred nosom gradskom rivalu Tottenhamu odnosno svom bivšem menadžeru Andreu Villas-Boasu.

Prošle sedmice su engleski mediji objavili da je za mladog Brazilca Villas-Boas Internacionalu poslao ponudu od 11 miliona funti. Poslije je postalo jasno da je svota premala i da se Tottenham za Oscara sprema platiti rekordan iznos transfera u klupskoj istoriji: 18 miliona funti.

No, i ta se cifra čini smiješnom prema onoj koju je za brazilskoga olimpijskog reprezentativca ponudio Roman Abramovič: 25 miliona funti.

Premda je na pojačanja u ofanzivnom dijelu veznog reda, Nijemca Marka Marina i Belgijca Edena Hatarda, već potrošio 42 miliona funti, Chelsea ne posustaje. U perspektivi bi Roberto di Matteo od naglašeno obrani orijentirane filozofije igre mogao dobiti raskošnu ekipu u kojoj kreativnost u veznom redu postaje forte kluba sa Stamford Bridgea: sve je bliže prvoj ekipi, naime, i 18-godišnji Lucas Piazon, još jedno brazilsko čudo od djeteta koje je u klub stiglo prošlog ljeta iz Sao Paula kao jedan od najtraženijih brazilskih igrača u Europi.

I Lucas je veznjak ofanzivnih sklonosti. Prošlu je sezonu odradio nastupajući za Chelseajeve rezerve.