Na pomolu transfer
0

Chelsea sprema ponudu za Agüera

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Lider engleskog Premiershipa sprema se u januarskom prijelaznom roku pojačati napadačem madridskog Atletica i argentinske nogometne reprezentacije, Sergiom Agüerom (21).

Pišu to engleski mediji uz dodatak kako se londonska ekipa sprema ponuditi španskom prvoligašu 56 miliona eura za otkup ugovora mladog igrača koji je imao dogovorenu saradnju s Atleticom do 30. juna 2012. godine.

Zaljubljenost Chelseaja u Agüera nije novost, istog su igrača pokušali u klub dovesti u ljetnim mjesecima kada su se obratili španskom klubu s ponudom teškom 35 miliona eura, a koja je lako odbijena.

Prihvate li u Madridu ovu ponudu vjeruje se da će Agüero postati najplaćeniji nogometaš Premieshipa u kojem sedmično najviše zarađuje togoanski napadač Manchester Cityja Emmanuel Adebayor (oko 200.000 eura).

Agüera posebno simpatizira i menadžer tima Carlo Ancelotti koji ga je pratio još u svojim danima sjedenja na Milanovoj klupi, a koji ga je dobro upoznao i na utakmici Lige prvaka 3. novembra u kojoj je sudjelovao s dva pogotka u 2-2 remiju ovih momčadi.

Mladi Atleticov napadač ima u ugovoru s Atleticom klauzulu prema kojoj može otići ukoliko zainteresirana strana plati 60 miliona eura, a pristupi li Chelseaju u januaru neće imati pravo nastupa u Ligi prvaka.

"Drago mi je što me ljudi povezuju s Chelseajem, jednom od najboljih svjetskih momčadi. Veseli me što me traže", izjavio je nedavno Agüero o kojem je Ancelotti kazao:

"Sviđa mi se, mislim da bi se dobro slagao s Didierom Drogbom u našem napadu".