Nogomet
79

Chelsea šokirao Liverpool na Anfieldu, Gerrard tragičar

Piše: N. J.
Detalj sa utakmice (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice (Foto: AFP)
Nogometaši Chelseaja slavili su veliku pobjedu 0:2 u derbiju 36. kola Premiershipa protiv lidera na tabeli Liverpoola na Anfieldu. Strijelci za Plavce bili su Demba Ba i Willian.

Prvi gol na utakmici postigao je Demba Ba, i to nakon greške kapitena Liverpoola Stevena Gerrarda, koji se okliznuo i tako poklonio loptu protivničkom napadaču, i to kao zadnji igrač u odbrani.

Chelseajev napadač je prihvatio loptu, a potom se našao sam pred golmanom Liverpoola i poentirao za 0:1 u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Demba Ba nakon postignutog gola (Foto: AFP)
Demba Ba nakon postignutog gola (Foto: AFP)

Izabranici Josea Mourinha dotad su uspješno odolijevali napadima Liverpoola, a nakon Gerrardovog poklona došli su lakše nego što su očekivali do vodstva, te su se u drugom dijelu opredijelili za odbranu toga rezultata i kontranapade. Iz jednog takvog su u samom finišu susreta Plavci došli do 0:2 i tri boda iz velikog derbija.

Torres je u sudijskom vremenu drugog poluvremenu istrčao kontru i sam izbio pred golmana, a onda dodao loptu Willianu koji je pogodio za konačnih 0:2.

Liverpool je tokom drugog poluvremena napadao ne bi li stigao barem do izjednačenja, ali su igrači Chelseaja uspješno odbijali njihove napade i na kraju slavili veliku pobjedu.

Redsi su na ovaj način propustili priliku da naprave veliki korak ka osvajanju titule prvaka Engleske. Nakon ovog rezultata, ponovo su u borbi za titulu "živi" i Chelsea i Manchester City, koji svoju utakmicu igra protiv Crystal Palacea od 17:10 sati.

Tabela: Liverpool 80, Chelsea 78, Manchester City 74 (-2), Arsenal 70 (-1), Everton 69...