Golijada u Londonu
42

Chelsea slavio protiv Newcastlea na krilima Palmera, Mudrik diže formu pred Bilino polje

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Chelseaja ostvarili su pobjedu nad Newcastleom od 3:2 u posljednjem meču 28. kola engleskog Premiershipa, a večeras smo dobili još jednu potvrdu da Plavci imaju novu glavnu zvijezdu tima.

Radi se o 21-godišnjem Coleu Palmeru, koji je bio glavni protagonist večerašnje pobjede Plavaca nad Svrakama, u kojoj je upisao gol i asistenciju.

Prvo je Palmer u 6. minuti šutirao s dvadesetak metara, a loptu blago skreće Nicolas Jackson i vara Martina Dubravku na golu gostiju za 1:0.

Svrake uzvraćaju udarac krajem prvog poluvremena pošto u 43. minuti poravnavaju preko Alexandera Isaka, ali Palmer se u nastavku pobrinuo da njegov tim ne ispusti pobjedu.

Igrala se 58. minuta kada je Palmer postigao lijep gol na asistenciju Enza Fernandeza, a tačku na utakmicu stavio je Mihajlo Mudrik, Ukrajinac koji podiže formu pred meč baraža za Euro protiv Zmajeva u Zenici.

Mudrik je u 76. minuti sjajno zaobišao i golmana Dubravku te lagano poentirao za 3:1. Podsjećamo, ovaj nogometaš će s ekipom Ukrajine 21. marta gostovati BiH u Zenici.

Konačnih 3:2 postavio je Murphy golčinom u 90. minuti, kada je loptu zakucao pod prečku gola Chelseaja.

Večerašnji duel na Stamford Bridgeu nije previše značio ni jednima ni drugima budući da je za oba tima sezona odavno izgubljena. Newcastle je ostao 10. na tabeli sa 40 bodova, dok je Chelsea sada odmah iza s 39 bodova, na 11. mjestu.

Rezultat i strijelci:

Chelsea - Newcastle 3:2 (Jackson 6', Palmer 58', Mudrik 76' / Isak 43', Murphy 90')

Tabela: