Sky Italia
0

Chelsea se umiješao u borbu za Kaku

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U utorak navečer i španski i talijanski mediji ocijenili su jednoglasno kako je mala vjerojatnost da brazilski reprezentativac Kaka ostane članom Milana i u sljedećoj sezoni.

Milanov dopredsjednik Adriano Galliani i otac i menadžer Kake Bosco Izecson Perreira viđeni su tokom jučerašnjeg poslijepodneva u Madridu, a povodu su pregovori s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom oko transfera.

Iako su iz Milana objavili da su se Perez i Galliani našli onako prijateljski na večeri, malo ko je u to povjerovao, pa se tako navodi da Realov predsjednik za Kaku navodno nudi 65 miliona eura odštete i devet miliona eura godišnjih primanja.

Činilo se sve kao gotova stvar, pogotovo nakon izjave Milanova predsjednika Silvija Berlusconija koji je rekao da ne zna hoće li uspjeti zadržati Kaku jer “Real nudi jako puno novca”.

Međutim, prema izvještajima Sky Italije, svoju ponudu za Kaku lansirao je u posljednji tren i Chelsea i tako se umiješao u borbu za kupovinu ponajboljeg nogometaša današnjice.

Koliko je Chelseajeva ponuda teška zasad nije poznato, kao ni reakcija Milanove uprave, ali u svakom slučaju izgledi da će Kaka i sljedeće sezone nositi dres “rossonera” čine se sve manjim.