Carling Cup
0

Chelsea razbio Wolves, Villa šokirala City

Totalsport
Detalj sa sinoćne utakmcie (Foto: AFP)
Detalj sa sinoćne utakmcie (Foto: AFP)
Nogometaši Chelseaja na impresivan su način izborili osminu finala engleskog Carling Cupa. Ekipa Roberta Di Mattea razbila je na Stamford Bridgeu Wolves s visokih 6-0.

Iako je londonska ekipa zaigrala u podosta izmijenjenom sastavu u odnosu na utakmice u Premierligi i Ligi prvaka, to je ipak bilo previše za goste koji su nakon malo više od 15 minuta zaostajali s visokih 3-0.

Gary Cahill doveo je domaćine u vodstvo u četvrtoj, na 2-0 povisio je Ryan Bertrand četiri minute kasnije, a u 17. je na 3-0 podigao Juan Mata. Oriol Romeu, Fernando Torres i Victor Moses su s tri gola u nastavku postavili konačan rezultat.

Najveće iznenađenje 3. kola priredila je Aston Villa koja je na Etihadu porazila aktuelnog prvaka Engleske Manchester City nakon produžetaka 4-2. Mario Balotelli doveo je City u vodstvo u 27., a onda je u 15. minuti nastavka Gareth Barry provukao loptu pored vlastitog golmana Costela Pantilimona za 1-1. Pet minuta kasnije Aleksandar Kolarov ponovno dovodi Građane u vodstvo, ali ga za svega šest poništava Gabriel Agbonlahor.

Rezultat se nije mijenjao sve do isteka 90. minute, pa je susret otišao u produžetke. Charles N'Zogbia šokirao je plavi dio Manchestera pogotkom u 96. minuti, a potvrdu je u 113. osigurao svojim drugim pogotkom Agbonlahor.

Naš reprezentativac Edin Džeko igrao je od 74. minute.

Od ostalih rezultata izdvojimo ispadanje Evertona kod drugoligaša Leeds Uniteda (2-1), te pobjedu Wigana kod West Hama (4-1).

Carling Cup, 3. kolo:

Chelsea - Wolves 6-0 Crawley - Swansea 2-3 Leeds - Everton 2-1 Manchester City - Aston Villa 2-4(p) Milton Keynes Dons - Sunderland 0-2 Preston - Middlesbrough 1-3 Southampton - Sheffield 2-0 Swindon - Burnley 3-1 West Ham - Wigan 1-4