Nogomet
9

Chelsea prihvatio ponudu Shanghaija za Oscara vrijednu 60 miliona funti, odlazi i Fabregas

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Londonski premijerligaš Chelsea prihvatio je ponudu kineskog Shanghaija SIPG od 60 miliona funti za veznjaka Oscara.

Oscar se nije naigrao pod vodstvom menadžera Plavaca Antonija Contea, ali je njegov bivši trener Andre Villas-Boas, koji je na čelu Shanghaija, odlučio da mu je ovaj nogometaš potreban pa je na Stamford Bridge stigla visoka ponuda.

Dvadesetpetogodišnji Oscar trenutno završava posljednje detalje svog ugovora s kineskim klubom. Ukoliko sve prođe prema planu, Plavci će napraviti najveći transfer nakon što su 2014. godine zaradili 50 miliona funti od prodaje Davida Luiza francuskom PSG-u. Oscarov transfer je vrijedan 60 miliona funti, a pridružit će se saigračima Hulku i Elkesonu u klubu koji nastupa u kineskoj Super Ligi.

Telegraph piše da će Brazilac sedmično zarađivati blizu 350.000 funti.

Osim Oscara, Chelsea bi trebao napustiti i Cesc Fabregas koji se povezuje s nekoliko klubova. Priča se o njegovom povratku u Arsenal, prelasku u West Ham, a zainteresovan je i Milan. No, najnoviji ozbiljan kandidat za dovođenje Fabregasa je Roma koja Chelseaju predlaže šestomjesečnu posudbu s opcijom otkupa njegovog ugovora na kraju sezone.

Dogovor o transferu naljeto bi mogao uključivati njemačkog defanzivca Antonija Rudigera ili belgijskog veznjaka Radju Nainggolana. Oba igrača su interesantna Conteu.

Fabregas je protiv Manchester Cityja upisao tek svoj drugi start ove sezone u Premierligi, ali je protiv West Bromwich Albiona ušao s klupe i namjestio pobjednički gol.