Rapsodija Plavaca
39

Chelsea podsjetio na slavne dane, čudesni Palmer dao četiri gola i ušao u anale

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Čudesni 21-godišnji engleski nogometaš Cole Palmer definitivno je jedna od najboljih kupovina Chelseaja u posljednjih dvadeset godina, a to je dokazao i večeras kada je donio timu pobjedu nad Evertonom od 6:0.

Chelsea na Everton ugostio na Stamford Bridgeu u meču 33. kola Premiershipa, a Palmer je postigao četiri gola u pobjedi Plavaca od 6:0 u kojoj su podsjetili na slavne dane kada su dominirali šampionatom Engleske.

Utakmicu je u potpunosti obilježio Palmer, koji je već u prvom poluvremenu postigao tri gola, a njegov hat-trick je najbrži za jednog igrača Chelseaja u Premiershipu otkako ovaj klub postoji!
Palmer je hat-trick kompletirao već u 29. minuti, a prethodno je pogađao i u 13. i 18. minuti susreta. Na 4:0 je u 45. minuti povisio Nico Jackson.
To je bio drugi hat-trick Palmera na posljednje tri utakmice, na sedam vezanih mečeva na Stamford Bridgeu je tresao mrežu protivnika, a i to je uspio prvi u historiji ovog kluba.

Palmer, koji je je u Chelsea stigao u 47 miliona eura vrijednom transferu iz Manchester Cityja u septembru prošle godine, je u nastavku susreta došao do još jednog gola, pošto je u 64. minuti realizirao jedanaesterac za 5:0.

Konačnih 6:0 je u 90. minuti susreta postavio 20-godišnji Alfie Gilchrist.

Chelsea je ostao deveti na tabeli sa 47 bodova, dok je Everton šesnaesti sa 27 bodova i bori se za opstanak.

Rezultat i strijelci:

Chelsea - Everton 6:0 (Palmer 13', 18', 29', 64'p, Jackson 44', Gilchrist 90')

Tabela: