FA Cup
0

Chelsea osvojio naslov

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši londonskog Chelseaja osvojili su svoj peti naslov FA Cupa, u klupskoj povijesti. Ove subote su na Wembleyju pobijedili Everton 2-1 (1-1).

Utakmica između Chelseaja i Evertona započela je burno, pa je tako gol postignut već u 25 sekundi utakmice. Strijelac je bio Louis Saha koji je doveo Everton u vodstvo nakon nesigurnosti Chelseajeve obrane, poslije odbijene visoke lopte u kaznenom prostoru.

Saha je spretno primio loptu na desetak metara od gola i iz poluvoleja ljevicom pogodio donji lijevi kut Chelseajeva gola. Bio je to najbrži gol postignut u finalnoj utakmici FA Cupa, u historiji tog natjecanja. Roberto Di Matteo postigao je prethodni najbrži gol u 43 sekundi finala 1997. godine u pobjedi Chelseaja 2-0 protiv Middlesbrougha.

Chelseaju nije trebalo dugo za povratak u utakmicu, pa je tako izjednačenje londonskim plavima donio Didier Drogba u 21. minuti glavom nakon sjajnog ubacivanja Florenta Maloude. Drogba je pucao neobranjivo u donji desni kut s ruba peterca.

Mreže su nakon toga mirovale do 72. minute kada Frank Lampard donosi Chelseaju pobjedu sjajnim udarcem ljevicom u lijevi gornji kut s 25 metara.

Do kraja utakmice Chelsea je sigurno zadržao prednost, a mogao je pobijediti i uvjerljivije da je sudac primijetio da je lopta kod Maloudinog udarca u 78. minuti prošla gol liniju. Malouda je tukao topovski s više od 20 metara, a lopta je pogodila gredu i odbila se, snimka je kasnije pokazala, iza gol crte.

Kako bilo, taj sudački previd nije utjecao na konačan ishod, te se holandski stručnjak Guus Hiddink od Chelseajeve klupe oprostio s naslovom.

FA Cup, finale:

Chelsea - Everton 2-1 (Drogba 21, Lampard 72 / Saha