Nogomet
0

Chelsea nudi Terryju dvostruko manji ugovor na samo jednu sezonu

Totalsport
John Terry (Foto: EPA)
John Terry (Foto: EPA)
Ukoliko John Terry želi ostati u Chelseaju, morat će prihvatiti drastično smanjenje plate. Prema pisanju otočkih medija, Chelsea Terryju nudi dvostruko manji ugovor na jednu godinu.

Još ranije su iz Chelseaja potvrdili kako s igračima starijima od 30 godina ne žele potpisivati dugoročne visoke ugovore već im se nude ugovori na jednu sezonu, a u tu kategoriju ulazi i John Terry.

Kapiten ekipe sa Stamford Bridgea ima ugovor do ljeta i ponuđeno mu je tako produženje na još jednu sezonu, ali su finansijski uvjeti značajno lošiji od aktuelnih.

Terry ima ugovor prema kojem sedmično zarađuje 150.000 funti, međutim prema novom ugovoru zarađivao bi čak dvostruko manje. Bez obzira što igra vrlo dobro ove sezone, u Chelseaju prema svemu sudeći ne žele prekršiti nepisano pravilo o visini i dužini ugovora za starije igrače.

Mirror također navodi kako bi klub mogao napustiti Ashley Cole koji je također na kraju ugovora, a osim toga i izgubio je mjesto u timu. Frank Lampard osim što će dobiti ponudu za produženje ugovora, trebao bi preuzeti i ulogu u Mourinhovom stručnom štabu po uzoru na Ryana Giggsa u Manchester Unitedu.