FIFA
0

Chelsea ne smije ranije vraćati posuđene igrače

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) zadala je novi udarac Chelseaju kojem je nedavno zabranila dovođenje igrača u sljedeća dva prijelazna roka.

FIFA je, podsjetimo, izrekla kaznu londonskom klubu zbog nezakonitog vrbovanja maloljetnog Francuza Gaëla Kakute iz Lensa prije dvije godine.

Chelsea se odlučio žaliti na tu odluku, a u međuvremenu je najavio kako će ranije vratiti neke svoje igrače s posudbe kako bi lakše prebolio eventualne ozljede i odlazak svojih nogometaša na Afrički kup nacija.

No, iz FIFA-e je stiglo novo upozorenje. Nijedan ugovor o posudbi koji je sklopio Chelsea ne može biti ranije raskinut, potvrdio je Daily Telegraphu glasnogovornik krovnog nogometnog tijela.

Londončani su najavili žalbu i na ovu presudu, a ona konkretno znači da će Scott Sinclair definitivno morati ostati na posudbi u Wiganu do kraja sezone, dok će se Franco di Santo iz Blackburna moći vratiti u januaru kada istječe ugovor dvaju klubova o posudbi.

U posebnoj je situaciji jedino Michael Mancienne (Wolverhampton) budući da u njegovom slučaju postoji ugovorna klauzula kojom je Chelsea osigurao povratak svoga igrača u bilo kojem trenutku ako se pojavi potreba.