Nogomet
24

Chelsea nakon preokreta srušio Tottenham i upisao sedmu uzastopnu pobjedu u ligi

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U derbiju 13. kola Premiershipa Chelsea je na svom Stamford Bridgeu rezultatom 2:1 savladao Tottenham. Ovo je prvi poraz Tottenhama u ovoj sezoni prvog razreda engleskog fudbala.

Antonio Conte je, brojeći ligaške mečeve, šesti put uzastopno na teren poslao isti tim tako da su ponovo zaigrali Courtois, Azpilicueta, David Luiz, Cahill, Moses, Kante, Matić, Alonso, Pedro, Diego Costa i Hazard. Šesti put ista postava, sedmi put uzastopno pobjeda.

Chelsea je meč dočekao sa šest uzastopnih ligaških pobjeda u kojima nije primio nijedan pogodak. Sjajni niz bez primljenog pogotka prekinuo je Erisken prelijepim pogotkom sa oko 20 metara u 11. minuti. To je bio prvi primljeni gol za Chelsea nakon više od 10 sati igranja u Premiershipu.

Nakon pogotka Tottenhama gledaoci nisu vidjeli mnogo šansi. Isticali su se dalekometni pokušaji Tottenhama, ali stopostotnih prilika nije bilo. Izgledalo je da su Pijetlovi pronašli "lijek" za sistem 3-4-3 koji koristi Conte u Chelseaju, ali pred smiraj prvog poluvremena, u 45. minuti Pedro je sjajno pogodio za 1:1.

Samo šest minuta igre u drugom dijelu bilo je dovoljno Plavcima da pogode i za preokret, a strijelac je bio Moses kojeg je zaboravio odbrana Tottenhama.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i Chelsea će i naredno kolo dočekati kao lider tabele Premiershipa.

Tabela: