Premiership
69

Chelsea kiksao i udaljio se od Lige prvaka, Arsenal upisao sedmi uzastopni poraz u gostima

Piše: N. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Chelseaja i Huddersfielda podijelili su bodove na Stamford Bridgeu u okviru 35. kola Premiershipa odigravši neriješeno 1:1.

Domaći su imali apsolutnu inicijativu u prvom poluvremenu, a podatak da su imali 77 posto posjeda lopte i šest udaraca ka golu u odnosu na nijedan gostiju, najbolje oslikava stanje na terenu.

Ipak, kazna za sve promašaje uslijedila je u petoj minuti nastavka kada je Depoitre na asistenciju Mooya doveo Huddersfield u vodstvo.

Chelsea je uspio izjednačiti u 62. minuti golom Alonsa, a unatoč velikom pritisku do kraja meča, nisu uspjeli doći do pobjede.

Plavci su tako prekinuli niz pobjeda i napravili korak unazad u borbi za Ligu prvaka, dok je Huddersfield s današnjim bodom osigurao opstanak u Premiershipu.

Leicester je rezultatom 3:1 na King Poweru savladao Arsenal i tako prvi put pobijedio Topnike nakon 22 utakmice bez trijumfa.

Iheanacho je na asistenciju Diabatea doveo domaće u vodstvo u 14. minuti, a odmah poslije Arsenal je ostao s igračem manje nakon isključenja Mavropanosa.

Uspjeli su Topnici početkom drugog poluvremena preko Aubameyanga izjednačiti rezultat, ali je Vardy u 76. minuti golom iz penala ponovo doveo Leicester u vodstvo. Konačnih 3:1 postavio je Mahrez.

Arsenal je tako niz poraza na gostovanjima uvećao na sedam utakmica i zanimljivo da u 2018. godini još nisu osvojili bod van svog stadiona.

Tabela: