Premiership
2

Chelsea još jednom razočarao svoje navijače, ubjedljive pobjede Man. Cityja i Tottenhama

K. H.
Detalj s utakmice između Chelseaja i Nottingham Foresta
Detalj s utakmice između Chelseaja i Nottingham Foresta
Nogometaši Chelseaja svojim navijačima priredili su novo veliko razočarenje, a oni su danas u meču 4. kola engleskog Premiershipa izgubili od Nottingham Foresta rezultatom 1:0.

Jedini pogodak na meču postigao je bivši igrač Manchester Uniteda - Elanga, u 48. minuti, nakon čega do kraja susreta nije bilo promjene rezultata.

Manchester City je na svom terenu pobijedio Fulham rezultatom 4:1 i tako nastavio s pobjedama u domaćem prvenstvu, a u prva četiri kola imaju isto toliko pobjeda. Alvarez je doveo domaći tim u vodstvo od 1:0, Ream je ubrzo poravnao na 1:1, no u finišu prvog poluvremena, Ake pogađa za 2:1 i vraća vodstvo Graađnima.

U drugom poluvremenu, Haaland je postigao hat-trick i tako riješio pitanje pobjednika,

Tottenham je još jednom pokazao da je u odličnoj formi ove sezone, a sada su kao gosti bili bolji od Burnleyja rezultatom 5:1. Domaćin je bolje otvorio meč pa preko Fostera u 4. minuti došao u vodstvo, no trajalo je to samo do 16. minute kada je Son poravnao na 1:1.

U finišu prvog poluvremena, tačnije u drugoj minuti sudijske nadokande, Romero postiže gol za 2:! i donosi preokret svom timu. U nastavku meča, na terenu je bio samo jedan tim, a do 66. minute Tottenham je riješio pitanje pobjednika i postigao još tri pogotka. Prvo je Maddison u 54. minuti pogodio za 3:1, a onda Son u 63. i 66. minuti postiže još dva gola, čime je ujedno i kompletirao hat-trick.

Burnley je do kraja uspio tek postići utješni pogodak i to preko Brownhilla u sudijskoj nadoknadi.

U posljednjem meču dana, Brentford i Bournemouth su odigrali meč bez pobjednika, a konačan rezultat na kraju je glasio 2:2.

Tabela:

Standings provided by Sofascore