Tek na 12. mjestu
20

Chelsea je potrošio pola milijarde eura ove sezone, a Pochettino kuka: Treba nam još igrača

E. B.
Mauricio Pochettino (Foto: EPA-EFE)
Mauricio Pochettino (Foto: EPA-EFE)
Chelsea je uoči ove sezone na pojačanja potrošio skoro pola milijarde eura, a trener Mauricio Pochettino kuka kako mu treba još igrača.

Londonski klub se nalazi tek na 12. mjestu na tabeli Premiershipa sa samo pet pobjeda iz 16 utakmica i bliži je ispadanju nego plasmanu u evropska takmičenja. Chelsea ima 19 bodova, samo deset više od ekipe koja je na poziciji koja vodi u niži rang (Luton), a 11 bodova od ekipe koja zauzima posljednju poziciju koja vodi u Evropu (Tottenham).

Nakon jučerašnjeg poraza od Evertona (2:0) Pochettino je konstatovao kako su mu potrebna pojačanja.

"Moramo razgovarati među sobom i pokušati se poboljšati u sljedećem prijelaznom roku s novim pojačanjima", rekao je Pochettino, a ta izjava je naišla na osudu navijača Chelseaja.

Pochettino je preuzeo ekipu samo dan nakon završetka prošle sezone, te su pod njegovim vodstvom novi igrači Plavaca postali Moises Caicedo, Romeo Lavia, Christopher Nkunku, Cole Palmer, Axel Disasi, Nicolas Jackson, Robert Sanchez, Lesley Ugochukwu, Deivid Washington, Angelo i Đorđe Petrović, a oni su svi olakšali kasu Chelseaja za ukupno 468 miliona eura.