Prijateljska utakmica
4

VIDEO / Chelsea i PSG odigrali neriješeno

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Dva bogataša ecropskog nogometa, Chelsea i PSG, odigrali su 1-1 u prijateljskoj utakmici igranoj u nedjelju navečer na stadionu bejzbolske ekipe New York Yankees u Bronxu.

Carlo Ancelotti je protiv bivšeg kluba na teren izveo ekipu bez najvećih zvijezda prijelaznog roka - Zlatana Ibrahimovića koji se priključuje u utorak i Thiaga Silve kojeg čeka nastup na Olimpijskim igrama. Uprkos tome, Parižani su pokazali više tokom 90 minuta, a u 30. minuti su i poveli poslije lijepe akcije u čijoj je završnici Javier Pastore pogodio stativu, a odbijenu je loptu u mrežu smjestio Nene.

Evropske prvake je od poraza spasio 18-godišnji Brazilac Lucas Piazon koji je u januaru stigao iz Sao Paula, ali još uvijek nije odigrao nijednu službenu utakmicu za Bluese. Talentirani ofanzivni veznjak je u 81. minuti lijepo kombinirao sa sunarodnjakom Ramiresom i dupli pas okončao izjednačujućim pogotkom.

Spomenimo da je Chelsea u ovoj utakmici bio lišen usluga Fernanda Torresa, Juana Mate, Raula Meirelesa i Daniela Sturridgea.

Prijateljska utakmica:

Chelsea - PSG 1-1 (Piazon 81 / Nene 30)