Nogomet
3

Chelsea i Atletico Madrid dogovorili transfer Diega Coste

Totalsport
Diego Costa
Diego Costa
Sudeći prema saznanjima jednog od pouzdanijih otočkih medija, Sky Sportsa, Diego Costa će od sljedeće sezone nositi dres Chelseaja i to nakon što su Chelsea i Atletico dogovorili visinu transfera.

Chelsea će Atleticu platiti 32 miliona funti, a objava transfera može se očekivati početkom juna nakon što Atletico odradi dvije najvažnije utakmice sezone.

Costa se već duže vrijeme spominjao u kontekstu prelaska u Chelsea, a Jose Mourinho nije krio simpatije prema sjajnom napadaču Madriđana. Chelsea je ove sezone imao velikih problema s realizacijom i u Londonu vjeruju kako će upravo Costa biti rješenje njihovih problema.

Napadač madridskog Atletica ove sezone je u 47 utakmica u svim natjecanjima postigao čak 35 pogodaka čemu je dodao četiri asistencije i 12 žutih kartona.

Poređenja radi, jedini Chelseajev igrač s dvocifrenim brojem pogodaka u ligi bio je ofanzivni veznjak Eden Hazard koji je mrežu protivnika pogađao 14 puta. Napadači Chelseaja u prvenstvu su poentirali samo 19 puta dok je Costa u Primeri bio strijelac 27 pogodaka.