Nogomet
0

Chelsea dodatno podigao ponudu za Eto'oa

Totalsport
Samuel Eto'o (Foto: AFP)
Samuel Eto'o (Foto: AFP)
Čini se da šanse engleskog nogometnog kluba Chelseaja da dovede napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja polako kopne, s obzirom da je povećao ponudu za Kamerunca Samuela Eto'oa.

Kamerunski reprezentativac na odlasku iz ruskog kluba Anžija razmatra nekoliko ponuda na stolu, a dvije najkonkretnije su one Chelseaja i milanskog Intera. Već je bilo objavljeno da je londonski klub, koji s menadžerske klupe vodi bivši Eto'ov trener Jose Mourinho, ponudio Kameruncu pet miliona eura godišnje plaće, no ovaj ponudom nije bio previše oduševljen.

Naime, Chelsea mu je ponudio, kako nalaže klupska politika za igrače starije od 30 godina, samo jednogodišnji ugovor, što Eto'ou nije po volji. Chelsea je stoga odlučio još malo popraviti svoju ponudu i ubaciti dodatni milion kako bi osigurao još jednu dodatnu opciju u napadu.

Naime, čini se da od velikog transfera Rooneyja neće biti ništa, jer ga je menadžer "crvenih vragova" David Moyes najavio u početnoj postavi upravo protiv Chelseaja u premierligaškom okršaju koji je na rasporedu u ponedjeljak.