Nogomet
0

Chelsea demantirao izbacivanje iz UEFA-e

Sarajevo-x.com
Nakon prijetnji UEFA-e da će ih zbog dugova izbaciti iz evropskih natjecanja, čelnici fudbalskog kluba Chelsea negirali su jučerašnje navode i objavili fanovima da to nije istina.

Michel Platini, predsjednik UEFA-e zbog dugova je posebno istakao engleske klubove Manchester United i Chelsea.

"Mi nemamo vanjskih dugova, novac ne dugujemo banci ili osiguravajućoj kompaniji, na čemu možemo zahvaliti vlasniku kluba koji neprestano ulaže u klub i igrače", izjavio je Telegraphu predsjednik kluba, Bruce Buck.

"To su, takozvani, praktični dugovi. Ono što očekujemo u narednih par godina je i da te dugove riješimo, da nas gospodin Abramovič ne bi morao konstantno finansirati", dodao je Buck.

Oglasili su se također i čelnici fudbalskog kluba Liverpool.

"Pitanje dugova je kompleksno pitanje.Ako mnogo novca investirate u novi stadion, to će vam se višestruko vratiti. Takvi dugovi su neminovni", rekao je Rick Parry, izvršni direktor Liverpoola.

Predsjednik Fudbalske asocijacije Lord Triesman ranije je izjavio da bi vlasnike engleskih klubova trebalo "testirati" da li su oni prave osobe za dobrobit engleskog fudbala.

"S tim je otvorio Pandorinu kutiju. Ako kažete da su strani vlasnici loši, hoće li to učiniti potencijalne vlasnike iz Velike Britanije dobrima?", dodaje Parry.