Premiership
8

Chelsea bez Hazarda razbio Burnley, remi Crystal Palaca i Arsenala

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Chelseaja slavila je protiv Burnleyja rezultatom 4:0, dok su Crystal Palace i Arsenal u londonskom derbiju odigrali bez pobjednika.

Chelsea je kao gost porazio porazio Burnley na Turf Mooru, a konačni rezultat glasio je 4:0 za ekipu Maurizija Sarrija. Plavci su u vodstvo stigli nakon lijepe akcije u 22. minuti, Barkley je dodao do Morate, a Španac pogađa za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo pogodaka, a u drugom poluvremenu na terenu kao da je bila samo jedna ekipa. Prvo je Barkley u 57. minuti pogodio za 2:0, da bi samo pet minuta nakon toga Willian povisio na 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Loftus-Cheek u 93. minuti.

Arsenal je kao gost remizirao sa Crystal Palacom, a rezultat je glasio 2:2. Milivojević je doveo domaće u vodstvo s bijele tačke pred sam kraj prvog poluvremena, da bi Xhaka u 51. minuti iz slobodnog udarca poravnao na 1:1.

Samo pet minuta je bilo potrebno Arsenalu da preko Aubameyanga dođe u vodstvo od 2:1, a kada se činilo da će Topnici doći do 12. uzastopne pobjede, Xhaka je napravio penal, a strijelac još jednog pogotka za Crystal Palace bio je Milivojević.

Tabela: