Nogomet
0

Ched Evans odležao kaznu zbog silovanja, trenirat će sa Sheffieldom

Klix.ba
Ched Evans, lijevo (Foto: AFP)
Ched Evans, lijevo (Foto: AFP)
Dvadesetpetogodišnji Ched Evans je prošlog mjeseca pušten iz zatvora nakon što je odslužio zatvorsku kaznu od dvije i po godine zbog silovanja. Sada mu je dozvoljeno da se vrati u Sheffield United, klub za koji je igrao prije incidenta.

Evansu je dozvoljeno da trenira sa Sheffield Unitedom nakon zahtjeva Udruženja profesionalnih nogometaša.

"Nakon što je razmitrila slučaj. uprava je odlučila u prihvatiti zahtjev Udruženja profesionalnih nogometaša i odobrila Evansu da trenira u klubu kako bi se vratio u formu i pronašao zaposlenje. Zahtjev je stigao u naš klub jer je za nas posljednji put nastupao. Klub se slaže da pred zakonom svi nogometaši moraju biti tretirani jednako, pa i u okolnostima kada oni žele povratak na posao nakon zatvorskih kazni", saopćeno je iz Sheffield Uniteda.

Iz kluba su dodali da još uvijek nisu spremni donijeti odluku da li će Evans dobiti novi ugovor, a on i dalje tvrdi da je nevin.

Evans je u svojoj karijeri odigrao 167 utakmica, a postigao je 59 golova. Bio je član Manchester Cityja, Norwich Cityja i Sheffield Uniteda.

U aprilu 2012. godine je osuđen na pet godina zatvora zbog silovanja 19-godišnje djevojke u hotelskoj sobi u maju 2011. godine. Priznao je da je bilo seksa, ali je odbacio tvrdnje da se radi o silovanju.

Evans je pušten iz zatvora u oktobru nakon što je odslužio pola kazne. S medijima nije razgovarao, ali je putem svoje oficijelne stranice izjavio da želi nastaviti nogometnu karijeru. Njegov ugovor sa Sheffieldom je istekao dok je bio u zatvoru.

Do sada je 157.000 ljudi potpisalo peticiju kojom žele spriječiti Evansov povratak u Sheffield.