Nogomet
20

Champions Cup: Totti srušio Real Madrid

Totalsport
Francesco Totti (Foto: AFP)
Francesco Totti (Foto: AFP)
Nogometaši Rome pobijedili su evropskog prvaka Real Madrid s 1:0 u 2. kolu grupe A International Champions Cupa, velikog turnira koji se igra širom SAD-a.

Jedini je strijelac tokom dvoboja u Dallasu bio legendarni Francesco Totti koji je u 58. minuti pospremio u mrežu loptu koju mu je dodao Alessandro Florenzi.

Real Madrid je bolje počeo utakmicu i imao je prilika, ali nije ih uspio iskoristiti za što je na koncu kažnjen. Posebno je opasan u dresu španskog velikana bio Gareth Bale koji je odlično sarađivao s Lukom Modrićem.

Treba istaći da je Real igrao u ''šarenom'' sastavu, bez zvijezda poput Ronalda, Benzeme i Di Marije, kao i bez novih pojačanja Kroosa i Rodrigueza.

Podsjetimo, Real je u 1. kolu poražen od Intera nakon izvođenja jedanaesteraca, tako da nakon dva kola više nema šanse za plasman u finale u koje će samo pobjednik grupe.

A na čelu je trenutno Manchester United koji je u 2. kolu u Landoveru svladao Inter boljim izvođenjem penala, nakon što je osnovnih 90 minuta završeno rezultatom 0-0. Za United su s bijele tačke pogađali Young, Hernandez, Cleverley, Kagawa i Fletcher, dok su za ''nerazzurre'' precizni bili samo Guarin, M'Vila i Taider.   International Champions Cup, grupa A, 2. kolo:

Manchester United - Inter 0-0, na penale 5-3

Roma - Real Madrid 1-0 (Totti 58)

Tabela:

  1. Manchester United 5 bodova
  2. Roma 3
  3. Inter 3
  4. Real Madrid 1