Nevjerovatan rezultat
19

Četvrtoplasirani tim lige u Rusiji zbog koronavirusa doživio nezapamćen debakl

F. Z.
Mladi Popov odbranio jedanaesterac (Foto: Screenshot)
Mladi Popov odbranio jedanaesterac (Foto: Screenshot)
Pomalo nevjerovatan rezultat dolazi iz ruske Premijer lige, gdje je četvrtoplasirani tim u prvoj utakmici od povratka nakon pauze izazvane pandemijom koronavirusa - FK Rostov doživio pravi debakl i izgubio od Sočija 10:1.

Rezultat ne bi bio tako visok da je Rostov mogao igrati s prvim timom na gostovanju u Sočiju. Ova ekipa prije prekida zbog pandemije koronavirusa bila je legitiman kandidat za nastup u Ligi prvaka.

Međutim, mediji su ranije javili kako je šest nogomtaša Rostova zaraženo koronavirusom, a kompletan prvi tim i stručni štab stavljeni su u karantin. Soči je odbio zahtjev Rostova da se utakmica pomjeri, a na susretu su nastupili nogometaši iz omladinskog pogona koji su prethodno uspjeli odraditi samo jedan trening.
Za Rostov su igrali nogometaši rođeni između 2001. i 2004. godine, a ekipa Sočija predvođena Aleksandrom Kokorinom, koji je donedavno bio u zatvoru zbog toga što je pijan fizički napao jednog ruskog političara, slavila je rezultatom 10:1. Kokorin je postigao tri pogotka.
Zanimljivo je da je Rostov prvi došao do pogotka na ovom susretu i to u prvoj minuti susreta. Mladi golman Rostova Denis Popov uspio je odbraniti i jedanaesterac, ali težak poraz nisu uspjeli izbjeći.

Tabela: