Premijer liga BiH
304

Četvrti uzastopni poraz Željezničara, Zrinjski u 93. minuti pobijedio Tuzla City

Piše: K. H.
Foto: D. Z./Klix.ba
Ekipa Željezničara doživjela je četvrti uzastopni poraz u Premijer ligi BiH na gostovanju kod Krupe, dok je Zrinjski upisao važnu pobjedu na gostovanju kod Tuzla Cityja.

Željezničar je od prve minute preuzeo kontrolu nad loptom, ali tim Milomira Odovića nije bio previše opasan po gol Krupe. Plavi su igrali bez oba beka iz prve postave, Stevanovića i Pavića, što se osjetilo prije svega u kreiranju napada sa svoje polovine.

Igrala se 13. minuta kada se Dujaković lijepo oslobodio Zilića na lijevoj strani, ušao je u kazneni prostor Željezničara gdje ga ruši Veselinović, a sudija Paradžik pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Ivan Crnov koji je tako postigao pogodak protiv bivšeg kluba.

Do kraja prvog poluvremena Željezničar je bio puno bolji protivnik, pokušavali su doći po poravnanja, ali u tome nisu uspjeli. Slično je bilo i u nastavku, a onda u u 72. minuti Sulejman Krpić koristi jednu odbijenu loptu i donosi poravnanje svom timu. Nakon toga je Željezničar tražio pobjedu i tri boda, a u jeku napada domaći igrači istrčali su dobar kontranapad, Crnov je asistirao do rezerviste Aganspahića koji glavom pogađa za 2:1.

Željezničar je nakon toga ostao s igračem manje s obzirom na to da je Bakrač doslovno ošamario jednog igrača Krupe, zbog čega će sigurno dobiti žestoku kaznu NS BiH, a pošto je ovim nepromišljenjim potezom ostavio svoje saigrače na cjedilu, do kraja meča Plavi nisu uspjeli doći do novog poravnanja.

Zrinjski je u Tuzli stigao do velike pobjede protiv Tuzla Cityja, a Plemići su tri boda osvojili u sudijskoj nadoknadi.

Prvu priliku imao je Zrinjski u 13. minuti kada Barišić šutira iz slobodnog udarca, ali Nurković brani, da bi golman domaćih odbranio i udarac Čirjaka pet minuta nakon toga. U 21. minuti Zrinjski je stigao do vodstva, a strijelac pogotka bio je Rustemović koji je pogodio iz slobodnog udarca.

Uslijedio je mirniji period igre, nije bilo pravih prilika faktički sve do 76. minute, a onda Vukomirović odmah po ulasku u igru poravnava na 1:1.

Kada su svi očekivali kraj, Zrinjski je stigao do pobjede, a tri boda donio im je Hairlahović u 93. minuti.

Tabela: