Da ih vadi iz krize
0

Četrdesetak navijača Feyenoorda došlo na Otok po Bellamyja

Totalsport
Craig Bellamy
Craig Bellamy
Nogometaši Feyenoorda ove sezone proživljavaju jednu od većih kriza u svojoj historiji. Trenutno se nalaze na niskom 14. mjestu tabele Eredivisije.

Zadnjih se dana šuškalo kako bi uskoro tu ekipu mogao pojačati 31-godišnji velški nogometaš Craig Bellamy, koji je ove sezone označen kao višak u Manchester Cityju, a sreću je pronašao u engleskom drugoligašu, velškom Cardiffu, koji se nalazi na drugom mjestu tabele. Bellamy je dosad bio strijelac tri prvenstvena pogotka.

U očaju svakodnevice navijačima Feyenoorda se učinilo da bi dolazak Bellamyja mogao okrenuti stvari na bolje, a njih četrdesetak je svojski prionulo poslu, te se zaputilo prema Cardiffu.

Navodno su se i našli s Bellamyjem, te sjeli s njim u pub, gdje se razgovaralo o mogućem dolasku Velšanina u holandsku ekipu.

"Kada sam vidio ovo, mogu samo reći da dolazim u Rotterdam",

Ta rečenica od strane Bellamyja stoji na internet-stranici navijača Feyenoorda, a prenijelo ih je tih četrdesetak navijača koji su krenuli "obaviti posao" na Otok.

Inače, spomenimo da se i mnogo pričalo o tome koliko je još, zbog silnih povreda tokom karijere, Bellamy sposoban igrati nogomet u jakom ritmu. Na to pitanje je odgovorio kondicijski trener Cardiffa: "Siguran sam da su ispred njega još tri-četiri žestoke sezone igranja, Craig to može."